Balett gyerekeknek, balett oktatás Budapest, gyermek balett tanfolyam

Balettiskola Budapest - balett gyerekeknek 4 éves kortól

Nyári balett kurzus

Nyári balett kurzusok felnőtteknek Budapesten,

kezdő, újrakezdő és középhaladó szinteken.

A nyár általában nem a kemény, izzasztó munkáról szól. Szívesen lustálkodunk, felfüggesztjük az edzésünket, és inkább pihenünk.

Pedig, ha egy nyári balett kurzus mellett tesszük le a voksunkat, sokkal több előnyhöz juthatunk. Egy néhány hetes intenzív balett oktatás nem várt eredményekkel jár, fejlődnek az izmok, a memória, a hajlékonyság.

 

Nyári balett kurzus

 

Nagyon fontos, hogy ne hagyjuk ki a meleg hónapokat, több szempontot is figyelembe véve. Először is az izmok melegben érzik a legjobban magukat, így az intenzív terhelést is remekül bírni fogják, sőt jobban fognak fejlődni. Igaz ez az egész testre, ruganyosabbak leszünk és a hajlékonyságot igénylő feladatok sem fognak gondot okozni.

Másodszor a nyári balett kurzus a memóriánknak is ad egy nagy löketet, hiszen a mindennapos gyakorlás igénybe veszi a fejünket is. Hamarabb fogjuk megjegyezni a rúdgyakorlatokat, ami a balett oktatásban mindig problémát szokott okozni.

Könnyebben idézzük fel a lépéskombinációkat és koreográfiákat, gyorsabban tanuljuk meg az összekötő elemeket. Nem utolsósorban pedig egy intenzív néhány hetes tanfolyam megdobja az önértékelésünket, ami nem hátrány, hiszen tudjuk, mennyi kudarc éri az embert egy normál tanórán.

Még egy kicsit feljebb, kijjebb vagy lejjebb kéne tenni a lábat vagy a kart stb. A nyári balett kurzus korábban nem tapasztalt sikerélményekhez vezethet, a terhelhetőségünknek köszönhetően jobban bírjuk a gyakorlást, erősebben koncentrálunk, magabiztosabb a fellépésünk.

Amikor ősszel visszatérünk a normál tanórákhoz, a többiek megdöbbenten fogják nézni az átalakulásunkat. Egy magabiztos balerina pedig minden célt elér, amit csak akar.  Kell ennél meggyőzőbb érv, hogy végre beiratkozz egy nyári balett kurzusra?