Balett életkor

 

Balett életkor

A balett oktatásra 4 éves kortól várom a növendékeket. Ez az az életkor melytől már érdemben lehet foglalkozni a gyerekekkel, képesek az órán megfelelően figyelni, és az életkori sajátosságaiknak megfelelő koreográfiákat megtanulni.

 

Természetesen mindenkinek a saját gyermeke a legfontosabb. És nagyszerű dolgokat képzel el egy 3 éves gyermekről, de ennek ellenére szeretném kérni, hogy betöltött 4 éves kor alatt még ne hozzanak gyermeket balett órára, mert a gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy érdemben még nem lehet vele dolgozni.

 

Persze nagyon aranyos, hogy 3 éves gyermek totyog a balett teremben, de ennek ellenére nem szeretném a szülőket álmokba ringatni, az érdemi munkát 4 éves kor alatt nem érdemes elkezdeni.

 

A négyéves kor feltételez egy óvoda érettséget, amely korban már megismerkedtek és beilleszkedtek az óvodai csoportba, szocializálódtak a csoport napi feladataiban. Megszokták, hogy faladatokat teljesítenek az óvó néni vezetésével. Kellő tapasztalattal rendelkeznek az ovis társakkal történő kommunikáció során.