Középhaladó balett oktatás

Középhaladó balett oktatás

A kezdő balettosok sokáig el tudnak bíbelődni az alapok megtanulásával, ami nem is baj, hiszen anélkül nem lehet tovább haladni.

Nincs jó ugrás jó plié nélkül, nincs szép grand jeté magasra dobott grand battement nélkül. De eljön a nap, amikor már úgy érzed, hogy többre vágynál: bonyolultabb lépésekre, forgásokra, középgyakorlatokra.

Ekkor kell beiratkoznod a középhaladó balettra. Már a plié is sokkal nehezebb, de egy új világba lépsz be azáltal, hogy finomodik a stílusod és intenzíven pallérozod a technikai tudásod. A balettosok álma, hogy bejussanak erre az órára, ahol bár magas az elvárás, a munka gyümölcse garantáltan nem marad el.

Néhány hónap, és nem csupán jól, hanem kecsesen is fogsz táncolni. A középhaladó balett óra – természetesen – rúdgyakorlatokkal kezdődik, a tréning legfontosabb része, amely előkészít a haladóbb középgyakorlatokra.

Ezt követően jönnek a lépéskombinációk, ugrások, végül a koreográfiák. Lehet, hogy csak egy tendu és egy kis port de bras, de meglátod, középen semmi nem olyan, mint a rúdnál. Hirtelen térbe kerülsz, és elkezded megtanulni az irányokat is.

Ne riasszon el a nehézségi fok, és az, hogy tempósabban tanulod meg a lépéseket, hiszen a korrigálásra mindig van mód, és kell is, hogy lásd, érzékeld, mire kell még jobban odafigyelned. A balett tréning nagyjából 80 percet jelent a középhaladó balett szinten, plusz félóra koreográfia vagy balett repertoire.

Ezekre az órákra ugyanúgy jellemző a vidám hangulat azzal megspékelve, hogy a sikerélmény hatványozottabban nagyobb lesz. Egy glissard-assamblé, két sissone és már táncolsz is, ugye?

Ne habozz, még most iratkozz be, középhaladó balettórára, és garantált lesz a fejlődésed! Nagyobb koncentráció, jobb állóképesség, kőkemény központ. No és persze légiesség, ami ugyebár minden igazi balerina sajátja.