Balettcipő

Balettcipő

Az apró, csillogó szemű balerinák mellett a szülők is legalább olyan izgatottak, amikor az első pár balettcipő megvásárlására kerül sor. A nagy izgalomban ne felejtsünk körültekintően választani, hogy a gyerkőc számára élvezet legyen a balett tanulás.

Vásárláskor mindenképpen kérjük a gyereket, hogy járkáljon, ugráljon benne, és utána mondja el, milyen érzés lábán a viselet. Mivel a gumiszalagot mi varrjuk fel, tapogassuk ki rendesen, hogyan illeszkedik a balettcipő a kis lábra.

Iskolától is függ, mit használnak a tanulók, érdemes konzultálni a tanárral. Bár nagy a kísértés, ne vegyünk még szaténgyakorlót a kicsiknek, egy csepp talpú vászon vagy bőr tökéletes lesz az apró táncosok számára.

Ma már számos színben gyártanak cipőt, célszerű lehet kétfélét is választani, főleg annak, aki szeretne másféle színt is a tradicionális rózsaszín, fehér vagy fekete mellett.

A kicsiknek is fontos a szép dressz, ha színben hozzáillő balettcipőt választunk, a gyerek még szívesebben fog táncolni. Ami az anyagot illeti, bár a bőr sokkal tartósabb vászon társánál, mivel a gyerek lába folyamatosan nő, nem érdemes azzal terhelni a büdzsét, hogy kéthavonta veszünk új párat, hiszen a bőr drágább, mint a vászon.

Utóbbi ráadásul egyszerűen tisztítható, ezért célszerűbb lehet, ha vásznat választunk a gyereknek.